Expositie De Roef Enschede

February 25th, 2018

Vanaf 14 februari tot en met 29 juni exposeer ik met 14 schilderijen in Wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 te Enschede. Voor openingstijden zie http://www.wijkcentrumderoef.nl/openingstijden.html

Raamkunst 11 sept tot en met 5 okt 2017 Hengelo

September 16th, 2017

Ik exposeer met twee schilderijen in de etalage van Piet Zoomers, Brink 115 te Hengelo. 

Samenwerken

July 18th, 2016

Ben je zelf ook kunstenaar èn lijkt het je leuk samen een creatief project te doen stuur me gerust een berichtje. Dit kan echt van alles zijn natuurlijk. Van grote muurschilderingen op blinde muren tot cursussen geven ..

Inspiratie

April 19th, 2016

023mDe laatste tijd  verander ik regelmatig één en ander aan de mandala’s.  Het kan komen doordat ik te snel uit onrust al begin te schilderen voordat ik echt van binnen voel wat de bedoeling is, wat er op dat moment geuit wil worden. Of het komt doordat ik soms erg geraakt ben  door kunst van anderen (die natuurlijk altijd mooier lijkt dan m’n eigen .. ) Ik kom daarin dus mijn eigen onzekerheid tegen. Elementen van het werk van anderen integreer ik in mijn eigen werk, maar dat brengt mij er altijd wel toe de nodige veranderingen aan te brengen zodat het wel heel duidelijk eigen werk blijft, met mijn stempel erop zogezegd. En dat is natuurlijk wel de bedoeling en waar het om gaat. Verder is er natuurlijk niets mis mee je te laten inspireren door de vele mooie (mandala)kunst die er is … Integendeel! Ik hoop op mijn beurt ook mensen te inspireren tot het maken van een uniek kunstwerk. ?Het vogeltje in deze mandala houdt een draad in zijn snavel die de vorm heeft van een lemniscaat. Dit symbool staat o.a. voor oneindigheid, en ook voor verbinden van tegenstellingen. Zo zie ik inspiratie ook, het is een oneindige lus die eeuwig doorgaat, inspiratie kan mensen (hoe verschillend ook en uit verschillende tijdperken) met elkaar verbinden. Vaak zelfs zonder dat we het van elkaar weten…

Laatste creaties. Wat kun je eigenlijk niet beschilderen ..

March 17th, 2014

zeefruitschfb2fruitschaal2

Tekenproces – Rust vinden

March 30th, 2013

IMG_0001Gisteren was ik aan het tekenen (zie afbeelding hiernaast) en het liep niet echt lekker. Tijdens het tekenen ging er van alles door me heen en het was niet bepaald positief: dit lijkt ook nergens op, ik heb dit al 100 keer eerder getekend, kan ik nou echt niet iets nieuws verzinnen… enz enz. Kortom, voor mijn gevoel was het niet goed genoeg. Een herkenbaar gevoel want ik voelde me in mijn leven in allerlei situaties wel vaker niet goed genoeg. In gedachten noemde ik de tekening dan ook “strijd”. Ik schreef het op de achterkant en de woorden “staak de strijd” komen ineens bij me op. Toen keek ik nog eens goed naar mijn tekening, vooral naar het midden en ineens zag ik het: rust zit van binnen! Die rust die ik zo vaak zoek en ontbeer of lijk te ontberen is er al. Door mijn eigen oordelen raak ik het kwijt, maar om het weer te vinden hoef ik alleen maar mijn aandacht naar binnen te keren en me te her-inneren dat die rust er al is. Innerlijke rust en vrede zijn niet afhankelijk van iets of iemand buiten me. Voor mij hangt innerlijke rust samen met Geluk. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een tekenproces werkt. Heel belangrijk is het om je bewust te zijn van wat er door je heen gaat tijdens het tekenen. Teken ook eens in stilte, gewoon alleen misschien met een rustig muziekje op de achtergrond met een A4tje ernaast om je gedachtes op te schrijven.

Kerst

December 21st, 2012

Yule_MAn (1)De kerstperiode was zo tot mijn veertiende heel speciaal voor mij. Eerste advent, de eerste grote kaars in de kerk vond ik al bijzonder. De weken daarna verdiepte die fijne verwachtingsvolle stemming zich alleen maar. Het is moeilijk uit te leggen, het was een fris, puur en blij gevoel van binnen. Het riep een gevoel van magie op. Kerstbomen, lichtjes, kerstliedjes pasten bij dat gevoel. Tekeningen maken over kerst; ik kreeg er geen genoeg van. Eén ervan heeft zelfs nog de voorpagina van de schoolkrant gesierd :). Als kind kon ik nog zo ontvankelijk zijn voor die eenvoudige vreugdevolle gevoelens. Later verdween dat geleidelijk aan en ieder jaar leek er meer van dat gevoel te verdwijnen. Toch ben ik blij dat ik dat oorspronkelijke gevoel ervaren heb.

herfst

September 19th, 2012

Genieten jullie ook zo van de herfst? Bij mij heeft dit seizoen een streepje voor, totdat het weer lente wordt!   Tekentip: met herfstbladeren als sjabloon kun je leuke mandala’s ontwerpen. Veel tekenplezier!

zomer

August 16th, 2012

Ik heb m’n hart opgehaald in Parijs. Wat zijn ze indrukwekkend die roosvensters van de Notre Dame. Ik wens jullie ook een fijne zomer met veel ontspanning en wie weet: creativiteit.

Always Remember: “…. Practicing an Art, no matter how Well or Badly, is a way to make your soul grow …” Kurt Vonnegut. 🙂

Kunstmanifestatie Boekelo

May 14th, 2011

Van 2 tot en met 5 juni vindt in Boekelo de Kunstmanifestatie plaats. Ik zal daar te vinden zijn met acrylschilderijen, mandala’s en encaustic art. Adres: Windmolenweg 92. Tijd: 11.00 tot 17.00 uur. Ik ben daar donderdag en zondag in ieder geval de hele dag aanwezig.