ik wil graag iets creatiefs doen maar ik weet niet hoe of wat. Herkenbaar?

 

IMG3Je kijkt op tegen mensen die zich kunstenaar noemen, die de kunstacademie hebben gedaan, of als autodidact de meest prachtige dingen maken. Zelf vond je vroeger op school tekenen misschien heel erg leuk, maar dacht je dat je er niets van kon. Dat het ergens op moet lijken, een hond moet op een hond lijken en niet op een paard of andersom. Of een huis op een huis en niet op een tent. Of een boom op een boom en niet op een mast met vreemde uitsteeksels. Misschien zei er wel eens iemand tegen je “nou dat lijkt helemaal niet!” terwijl je erg je best had gedaan op een tekening die voor jouw gevoel erg goed gelukt was. Toen verging je de lust om het nog weer te proberen. Zulke opmerkingen (hoewel vaak helemaal niet zo rot bedoeld!) kunnen hard aankomen. En een blijvende indruk achter laten.

In mijn cursussen vind ik het vooral leuk mensen te inspireren die dat soort ervaringen hebben gehad in hun leven en waar ongetwijfeld een talent in schuilt. Als je het verlangen hebt te tekenen/schilderen dan is dat verlangen er niet zomaar. Dat geloof ik echt. Zelf heb ik erg lang geaarzeld of ik wel of niet een cursus mandala tekenen zou gaan volgen. Ik dacht dat de andere cursisten dat natuurlijk veel beter konden dan ik. Ook had ik er een heel schools idee van, wat totaal de plank missloeg.  Alsof we in schoolbankjes moesten zitten en opdrachten kregen. Zo was het in de verste verte niet. Het was een cursus met allemaal verschillende mensen van allerlei leeftijden, allemaal andere achtergronden, en ik genoot… ik genoot heel erg! Het was als thuiskomen. Iedere week keek ik uit naar weer een nieuwe “les”.

Een tijdje op les gaan kan je enorm op weg helpen als je graag (na misschien jarenlang niet creatief zijn) iets wilt doen met tekenen en/of schilderen. Denk niet meer “ik ben niet creatief, ik kan niet tekenen, ik kan niet schilderen”maar geef jezelf de kans om laagdrempelig en precies zoals jij bent in te stappen in mijn doorlopende cursus tekenen en schilderen voor iedereen.

Hoe, wat, waar, wanneer: In het kort wat we o.a. gaan doen: mandala tekenen zal zeker aan de orde komen. Dit is tekenen in een cirkel, vanuit het midden. Hier zijn veel variaties op mogelijk. Ook met zentangle/zendala, of populair gezegd doodle tekenen gaan we aan de slag. Dit zijn herhalende patronen die meestal met zwarte fijnschrijvers gemaakt worden. Er zijn vele eenvoudige schildertechnieken waar je misschien zelf niet zo snel opkomt maar die voor iedereen haalbaar zijn. Nieuwsgierig geworden of eerst meer weten over mij? Ik ben te vinden op facebook en instagram. (zie de links hieronder) Als je twijfelt of je het al dan niet wilt doen, kijk dan zeker eens bij mijn creaties zoals die te vinden zijn op deze site en social media. Spreekt het je aan, dan is deze cursus allicht iets voor je, spreekt het je niet aan, dan is er ongetwijfeld een andere cursus die wel bij je past.

Het is een doorlopende cursus, je kunt dus op ieder moment instappen. Ik geef de cursus bij mij thuis in Hengelo (ov), verdere adresgegevens volgen bij aanmelding.

Data: dit jaar nog begin ik met twee gratis miniworkshops; 12 december en 19 december van 10.30 tot 11.30u. Vanaf maandag 9 januari gaan we dan echt van start (wekelijks). Volg je alleen één of twee van de miniworkshops dan ben je tot niets verplicht.

Bij inschrijving krijg je mijn mandalakleurplatenboekje (ter waarde van 12,50 EUR met 60 mandalakleurplaten) gratis bij de eerste les.

Aanmelden: dit kan via e-mail: info@atelier-sonja.net  of sonja-36@hotmail.com . Aanmelden via een berichtje op facebook kan ook. 

Nog even dit: Ik help je heel graag je creativiteit nieuw leven in te blazen! 😀

facebook.com/sonjajordensart

https://www.instagram.com/sonja.jordens.art/